Wie zijn wij

Jeanette is in 2009 gestart met de praktijk en kort daarna is Jaike er als praktijkassistente bij gekomen. Daarna als tweede praktijkassistente, Manuela. We zijn een enthousiast team en door ons professioneel en enigszins informeel op te stellen hopen we dit over te brengen op iedereen die onze praktijk bezoekt! Het doel als chiropractor is om zo goed mogelijke zorg te bieden en dat doen wij onder andere door naar de patiënten te luisteren, en ze op hun gemak te stellen. Pas als we een beeld hebben van de klachten en met behulp van een lichamelijk onderzoek een diagnose hebben kunnen stellen, kunnen we een behandelplan opstellen. Eerlijkheid staat hierbij voorop!

Jeanette Beute
Toen ik op de middelbare school een keuze voor een vervolgopleiding moest maken, wilde ik in eerste instantie, net als een aantal van mijn klasgenoten, diergeneeskunde gaan studeren. We zijn met een groepje meiden naar Utrecht gegaan om een opendag bij te wonen. Daar bleek de opleiding niet wat ik zocht. Om het maar over een andere boeg te gooien, ben ik vervolgens gaan kijken op de vliegbasis in Soesterberg, dat leek mij ook wel wat, tot mijn moeder mij mee nam naar haar chiropractor. Zij wist mij zo enthousiast te maken over dit beroep, dat ik het er op de koop toe nam dat ik 5 jaar naar het buitenland moest om deze studie te volgen. Er moest, na dat ik definitief had gekozen om chiropractie te gaan studeren, veel geregeld worden: inschrijven bij de school, een Engelse taaltest doen, studiefinanciering regelen, en natuurlijk een kamer zien te bemachtigen.In 2001 was het dan zover, ik ging naar Bournemouth, Groot Brittannië. ik vond het erg spannend, maar had mijn draai snel gevonden, en na 5 jaar studeren aan het Anglo European College of Chiropractic mocht ik mijzelf chiropractor noemen.

Toen kwam het er op aan natuurlijk, ik moest het nu zelf gaan doen. Ik mocht het team komen versterken bij Chiropractie Borger, en na 4 jaar ontzettend veel geleerd te hebben, besloot ik zelf te beginnen in Nietap. De praktijk loopt goed en ik beleef er erg veel voldoening aan om mensen met hun klachten te helpen.Ondanks dat ik niet de diergeneeskunde in wilde, besefte ik wel dat ik toch ook wel wat met dieren zou willen doen. Ik wist onderhand wel dat dieren ook best last van de rug kunnen hebben. Daarom besloot ik in 2007 de opleiding tot dierchiropractor te volgen. Sindsdien behandel ik ook met name honden en paarden, uiteraard op locatie.In de afgelopen jaren heb ik cursussen gevolgd in SOT basic (sacro-occipital technique), dry-needling, waarbij acupunctuur naalden worden gebruikt om spierspanning te doen verminderen, NIP basic (neuro-impulse protocol), medical, taping en chiropractie voor zwangeren.


Manuela Sipkes
Sinds april 2012 ben ik werkzaam bij chiropractie Esphina als receptioniste/telefoniste. Tevens ben ik vanaf 2004 praktijkassistente bij Verloskundigenpraktijk Ma lune, en langs deze weg heb ik dan ook kennis gemaakt met de chiropractie. Aangezien de verloskundigen ook gevestigd zijn in de praktijkruimte van Esphina, en ze regelmatig baby's en zwangeren doorverwijzen, is mijn interesse ontstaan in de chiropractie. Toen Esphina het druk kreeg en wilde uitbreiden, was het voor mij een kleine stap om wat meer uren te kunnen gaan werken binnen een super leuk team!

De medische dienstverlening heb ik altijd al heel erg interessant gevonden, en de verscheidenheid aan mensen vind ik heel erg leuk! Het blijft een uitdaging om mensen informatief zo goed mogelijk te ondersteunen, en klantvriendelijkheid staat daarbij voorop!

Mijn persoonlijke leven bestaat vooral uit sportieve dingen ondernemen met mijn gezin, ik heb 2 dochters die fanatiek zijn in de paardensport en zelf ben ik gek op fitnessen, wandelen en muziek luisteren!


Evelyn van der Velde

 
Button